Activitat educativa

Vida i mort: Nit de les Ànimes i Tots Sants

Primària
Tallers

ACTIVITAT NO DISPONIBLE

Per conèixer les festes, costums i rituals del Tradicionari de Mallorca

Les tradicions i costums entorn de la vida i la mort són presents en les diferents cultures del món, cadascuna amb les seves particularitats, però observades de prop, s'hi descobreixen semblances. A Mallorca les tradicions al voltant de la mort s'han desenvolupat a través de ritus funeraris i, col·lectivament, en la celebració de la festa més important de la tardor: Tots Sants, precedida de la Nit de les Ànimes.

Actualment, però, la pràctica dels rituals i costums és minoritària, un símptoma més del pas cap a la modernitat i la inserció en la globalització, aspectes gairebé generalitzats en les societats occidentals. Aquest traspàs també ha afectat al tractament de la mort en el nucli familiar, i també en la dimensió col·lectiva.

Aquesta activitat és una introducció als conceptes, rituals i elements que conformen la celebració de la mort en la nostra cultura, a través de propostes teòriques i pràctiques adaptades a cada cicle.


Durada: 1 h - 1r cicle / 1 h 30 min - 2n cicle

Activitat amb requeriments tècnics i materials: consultau el dossier d'activitats educatives o bé, contactau-nos a educatives@mallorcaliteraria.cat  

 

* Aquesta activitat es pot sol·licitar un màxim de 3 sessions per centre.

18/10/2021 -- 07/11/2021

Centres educatius i altres espais