La realitat supera la (ciència) ficció

Home /  Projecte

CONVERSES ENTRE LLIBRES convoca els lectors al plaer compartit i multiplicat de llegir i comentar alguns títols que formen
part de la millor literatura universal, clàssica i contemporània. El format són sessions de tertúlia i diàleg entre els participants amb
un únic requeriment previ: dur la lectura feta de casa.

El cicle es dedica enguany a l'impacte de les tecnologies en la vida actual, i s'inaugura en plena crisi de confinament amb una conferencia per streaming del fil·lsof Luis Montero, autor del llibre "Dejad que las màquinas se acerquen a mi".
El club de lectura i tertúlia literària organitzat per la Fundació Mallorca Literària en col·laboració amb el Gremi de Llibreters de Mallorca dona el sus a la seva quarta edició, en plena crisi de confinament deguda a l'emergència sanitària del Covid-19.
En aquesta quarta edició, el cicle es dedica a revisar l'impacte de la tecnologia que es reflecteix en la literatura de tots els temps, des de clàssics com Ray Bradbury (de qui en aquest 2020 se celebra el centenari), passant per Llorenç Villalonga i el seu "futurista" Andrea Victrix, fins a novel·les distòpiques molt més recents, com l'aclamada Kentukis de Samantha Schweblin, Frankissstein de Jeanette Winterston o Consciència,de Teresa Colom.

El cicle és coordinat per Carlota Oliva i Sion Moyà i programa un total de 7 sessions, des d'ara i fins el proper mes de desembre. Segons el programa previst, i tal i com és habitual en aquest cicle, les sessions han de tenir lloc en diverses llibreries de Palma, tot i que de moment no es podran realitzar en aquest format presencial.
Malgrat les restriccions existents, la Fundació Mallorca Literària opta per donar continuïtat a les sessions del cicle a través de canals digitals. Totes les sessions programades i realitzades, a més de ser realitzades per directe a través de diverses plataformes (youtube, instagram, facebook) quedaran també arxivades dins del Canal Youtube de l'entitat. Seran sessions dedicades a compartir el plaer de la lectura, la possibilitat de reflexió entorn a tecnologia, evolució i humanitat en moment crucial, però també una convidada a descobrir un seguit de títols que son i seran disponibles a les llibreries, tant a través de compra online d'edicions en paper com de llibres electrònics.
La primera sessió, inaugural, és per streaming, en substitució de la mateixa xerrada que havia estat programada: una conferència a càrrec del fil·lsof Luis Montero, que forçosament inclourà referències i mirades a la situació present

#Conversesentrellibres2020 #Larealitatsuperala(ciència)ficció

La realitat supera la (ciència) ficció

amb

Luis Montero

Ray Bradbury

Jeanette Winterson

Carme Torras

Teresa Colom

Llorenç Villalonga

Jaume Oliver Ripoll

Samantha Schweblin

Recomanacions Cerca