Dones Escriptores

Home /  Projecte

El cicle de "Converses entre llibres" de la Fundació Mallorca Literària és una cita anual amb la literatura que al llarg de 2018 es dedica íntegrament a dones escriptores. S'emmarca sota el rètol de "Escriptores amb cambra pròpia", títol que remet a l'assaig de Virginia Woolf per amarar-se d'aquell esperit reivindicatiu.

Les propostes literàries del cicle ens duen la veu d'escriptores que han creat tot i les convencions, els condicionants i les limitacions que els ha suposat la seva condició de dona. En conjunt tracen un panorama literari tan ampli i divers que ens permet comprovar i afirmar amb contundència que no existeix "una" literatura de dona o de dones, sinó tantes literatures com a autores i autors són capaços de crear.

Dins del cicle trobareu recomanacions de lectura d'obres de tots els temps i gèneres, escrites per Sue Grafton i Jane Austen, Zadie Smith i Mercè Rodoreda o Margaret Atwood i Sylvia Plath, entre d'altres.

El cicle de "Converses" es completa amb l'activitat educativa LES CONTADORES: una proposta de descoberta de la diversitat de literatura escrita per dones. La proposta didàctica, signada i realitzada per l'actriu Francesca Vadell a partir dels continguts de la Fundació Mallorca Literària, inclou la mirada a 12 dones escriptores de tots els temps. Dins de la proposta "Les Contadores" brillen amb llum pròpia 5 autores amb arrel a Mallorca, que han estat recreades a través de la mirada de 3 il·lustradors també illencs: Maria Antònia Salvà i Carme Riera (il·lustracions d'Antoni Galmés); Maria Aurèlia Capmany (i·lustracions de Flavia Gargiulo); i Mercè Rodoreda i George Sand (il·lustracions de Mar Oliver).

www.mallorcaliteraria.cat/converses

Recomanacions Cerca