Activitat educativa

Ruta Palma literària

Secundària,Batxillerat
Rutes

· Activitat dirigida a: ESO i Batxillerat

· Durada: 2 h 30 min

· Sol·licituds: 1 per centre educatiu.

Màxim 3 grups amb un màxim de 25 participants.

· Sortida: jardins de la Misericòrdia / Arribada: plaça Major

* La Fundació Mallorca Literària vos informarà del desenvolupament i funcionament de la ruta en el cas d’haver-hi dos o tres grups simultanis fent l’activitat. L’organització també ajustarà les hores de l’activitat d’acord amb la casuística de cada sol·licitud.


· InformacióLes ciutats són dels seus habitants i en certa manera també, dels qui les escriuen — sigui perquè hi viuen o les visiten. En aquest sentit, i en aquest cas, existeixen tantes Palmes com visions tenim della i com textos se n’han escrit d’aquells escriptors i escriptores patrimonials, actuals, de passada, arrelats...

Recorrem Ciutat a través dels textos de Carme Riera i els versos de Maria Antònia Salvà. Davant el Gran Hotel parlarem sobre Miquel dels Sants Oliver i el turisme: Mallorca és encara ”un paradís, si ho pots resistir” com va dir Gertrude Stein a Robert Graves?

Travessam el Born de la mà de Josep Pla i amb Llorenç Villalonga recorrem el centre històric, amb carrerons i edificis que encara ara denoten «un temps que sesmuny —i que, tanmateix, roman, perdura, a lombra de la Seu»; i tendrem l’oportunitat de visitar-la, si ho volem. Acabarem a la plaça Major recordant la ciutat medieval on va néixer Ramon Llull, el primer poeta en llengua catalana, a més de savi, filòsof i lingüista.

02/11/2023 -- 30/04/2024

Dia i hora a concretar amb el centre

Palma