Activitat educativa

Ruta literària: Cala Rajada

Secundària,Batxillerat
Rutes

ACTIVITAT ESGOTADA

· Activitat dirigida a: ESO i Batxillerat

· Durada: 2 h 30 min

· Sol·licituds: 1 per centre educatiu.

Màxim 3 grups amb un màxim de 25 participants.


· Informació: Passejada arran de mar per terres gabellines al voltant del seu patrimoni natural i literari a on el temps s’atura.

El nucli de Cala Rajada va ser inicialment un llogaret de pescadors que es transformà amb larribada de turistes i estiuejants. Hi destaca la dècada de 1930, en què intel·lectuals, escriptors, artistes i empresaris vinguts dEuropa crearen els seus negocis i empreses. L’interès per Mallorca i Cala Rajada, però, ja s’havia donat molt abans, des de larribada de George Sand a Palma el novembre de 1838, juntament amb Frederic Chopin, i la seva obra Un hiver à Majorque (1841) que va donar a conèixer lilla al món occidental i va incentivar el viatge daltres viatgers/es a la descoberta de Mallorca, com ara Margaret d’Este i Mary S. Boyd. A la ruta també parlarem d’autors locals com Jaume Fuster, Pere Orpí o Joan Cabalgante.

 

Les rutes guiades que oferim des de la Fundació Mallorca Literària tenen per objectiu descobrir el territori posant especial èmfasi en la literatura, però també en altres perspectives com ara història, cultura, art... Mirades que posen en evidència el patrimoni intangible que omple de sentit Mallorca.

Les nostres propostes compten amb guies especialitzats i un equip educador amb formació que aportarà a la vostra ruta el toc lúdic i participatiu per fer de l’itinerari una gran experiència.

Cala Rajada és un dels llocs que hem explorat a través de les paraules, però n’hi ha d’altres! Descobreix-los a la nostra oferta educativa. No hi trobes el redol que t’interessa? Escriu-nos a  educatives@mallorcaliteraria.cat

02/10/2023 -- 21/06/2024

Dia i hora a concretar amb el centre

Cala Rajada