Primavera·Literària·Folk·2024

Amb l'arribada del mes de març començam la Primavera·literària·folk·2024 de la Fundació Mallorca Literària.

Un conjunt d'activitats on la paraula, ja sigui oral o escrita, és l'element central que ens conduirà al llarg d'aquests mesos en què els dies s'estiren i els colors s'aviven.

PITXORINES en concert

CONCERT ESTRENA DEL PRIMER DISC DE LES PITXORINES!

Pitxorines és un grup musical format el gener de 2023 per nou al·lotes mallorquines. Neix arran de les ganes de compartir la música del cançoner popular de Mallorca i donar-li dues voltes amb arranjaments propis que tenen tocs de la música de la qual han begut: tradicional, jazz i clàssica. La paraula “Pitxorina” vol dir “al·lota jove, alegre i falaguera”, una paraula mallorquina en desús emprada sobretot al llevant mallorquí.

El gener de 2024 han enregistrat el seu primer disc “Un so qui no es gasta”, publicat per Produccions Blau. Disc finançat amb un micromecenatge a la plataforma Verkami que es va assolir amb només una setmana amb un gran èxit de participació. L’enregistrament recull nou cançons que han arranjat amb el seu segell personal, respectant l’essència de les lletres i les melodies, però aportant el seu toc de modernitat i frescor. Ha estat gravat, mesclat i masteritzat per Jaume Blàzquez, i compta amb la producció musical i els arranjaments de les pròpies integrants del grup. Juntament amb la presentació del nou disc mostraran un nou directe més dinàmic i amb el vestuari renovat, de la mà de Bàrbara Nicolau i Marga Salas.

Pitxorines són:

Aina Tramullas (veu)
Maria Adrover (flabiol i tamborino, xeremies, flauta travessera, veu)
Rosa Garcias (flauta travessera i veu)
Maria Antònia Gili (flugel i veus)
Sinéad Cormican (violí i veu)
Carmela Cristos (cello i veus)
Masé Jara (contrabaix i veu)
Sílvia Rechac (piano i veus)
Bel Miquel (percussió i veus)

UNA ESTRENA ORGANITZADA PER PITXORINES I LA FUNDACIÓ MALLORCA LITERÀRIA, en col·laboració amb el TEATRE PRINCIPAL D'INCA.

07/04/2024

20 h

SALA GRAN, TEATRE PRINCIPAL D'INCA

Concert

Altres activitats del cicle