Versud 2024

Cicle d'acció poètica. Maig-juny.

Al sud de Mallorca, a Santanyí i el seu entorn, es localitza durant un mes el centre exacte del món poètic.

Enguany amb una edició molt especial que començarà el 3 de maig al santuari de Consolació, Santanyí, i posarà el punt i final el 15 de juny al bell mig de la vila de Santanyí.

Xant de Cabrota

Xant de Cabrota

3 de maig · 20 h · Consolació, Santanyí

Xant de Cabrota és un espectacle creat pel músic Arnau Obiols i el pastor i poeta Arnau Orobitg

Sorgeix de compartir allò que dels ocells els dos en saben, i de pretendre escenificar, amb el que els queda del llenguatge, les arts d’observació de les ornitomàncies. En plural, sí, per diverses i incomptables com ho són els tons possibles a la percussió i a les veus els matisos amb què es lliuren a interpretar les possibilitats d’auguri en el vol, les migracions, el cant i el plomatge de les aus. Les aus que Arnau Obiols i Arnau Orobitg tant admiren.

Per mitjà d’aquest acte sincrètic i necessàriament poètic apareix la comprensió del que els ocells, vida que canta i pren els cels, poden transmetre. Així, en escena, ha aparegut la interpretació dels signes tan presents en les seves observadores i rurals vides; en una proposta oberta, que frueix en la improvisació i l’equívoc on Orobitg i Obiols, els dos intèrprets, imatgen el que entenen que les aus ens diuen.

Col·lectant mimolgies, mite i veus tradicionals, però sobretot a partir de les seves experiències en els medis compartits amb l’avifauna, a Xant de Cabrota, els suposats ornitomàntics homenatgen la influència dels ocells en el seu fat.

 

L'espectacle tendrà lloc al santuari de Consolació de Santanyí, a S’Alqueria Blanca. Els assistents hauran de fer un petit tram a peu de 10-15 minuts, ja que s'hauran d'aparcar els vehicles a baix del turó.

Les persones amb dificultats de mobilitat, hauran de posar-se en contacte amb l'organització al correu electrònic info@mallorcaliteraria.cat.

03/05/2024

20 h

Consolació, Santanyí

Espectacle

Altres activitats del cicle