Versud 2024

Cicle d'acció poètica. Maig-juny.

Al sud de Mallorca, a Santanyí i el seu entorn, es localitza durant un mes el centre exacte del món poètic.

Enguany amb una edició molt especial que començarà el 3 de maig al santuari de Consolació, Santanyí, i posarà el punt i final el 15 de juny al bell mig de la vila de Santanyí.

Inauguració de la Casa Blai Bonet. Centre de poesia

“Si hagués d’escriure un llibre, que fos la descripció i l’expressió de l’ésser humà instal·lat en mi, el títol possiblement seria: La Casa en obres. Sempre seguit, jo estic habitat per picapedrers, arquitectes, mestres d’aixa, guixaires, electricistes, mestres de ribera, existenciaris, que em construeixen; just ells, la multitud, saben de quantes plantes constarà la Casa… Jo em deixo fer. Deixo que em facin. M’alegra veure i sentir que m’edifiquen.”

El Consell de Mallorca dóna compliment al seu compromís de crear una Casa de la Poesia a la que fou la llar de l’escriptor Blai Bonet, en el carrer Palma 74 de Santanyí. Un projecte que s’ha dilatat en el temps i que, havent superat nombrosos obstacles, culminarà amb aquesta inauguració ben sonada. El Centre obrirà les seves portes com a homenatge al que és un dels grans autors de la nostra literatura, poeta, prosista, pensador i figura de referència en les lletres catalanes. I emprendrà a partir d’aquesta data una tasca intensa de conservació, divulgació i foment de la poesia.

La inauguració d’aquest nou equipament cultural de referència vol ésser una celebració ben compartida, oberta a amics i lectors de Blai Bonet i de la resta de poetes acollits a l’arxiu poètic -Damià Huguet, Jaume Pomar, Antonina Canyelles, Josep Maria Llompart, Cèlia Viñas, Antoni Vidal Ferrando- que centraran les activitats d’aquesta doble jornada inaugural.

 

14/06/2024

20:30 h

Blai Bonet

Presentació

Altres activitats del cicle