Versud 2024

Cicle d'acció poètica. Maig-juny.

Al sud de Mallorca, a Santanyí i el seu entorn, es localitza durant un mes el centre exacte del món poètic.

Enguany amb una edició molt especial que començarà el 3 de maig al santuari de Consolació, Santanyí, i posarà el punt i final el 15 de juny al bell mig de la vila de Santanyí.

Inauguració de la Casa Blai Bonet. Concert de Toti Soler i Gemma Humet

Toti Soler (Vilassar de Dalt, 1949) i Gemma Humet (Terrassa, 1988) estan units musicalment des de fa molts anys, fruit d’una mateixa sensibilitat per la guitarra, la poesia i la cançó. La seva darrera col·laboració és ‘Petita Festa’: música i poesia en la seva màxima expressió que fa les delícies del públic arreu. Una forma personal sensible i profunda de compondre, interpretar i posar veu als poetes a través del seu univers de guitarra i cançó. Al llarg del recital, i navegant entre tonades que neixen en els dits màgics de Toti Soler, aniran sonant a través de Gemma Humet les paraules de Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés -dos autors que enguany commemoren centenari-, i també Ovidi Montllor, Maria Mercè Marçal, Joan Vinyoli, Boris Vian, Jacques Brel, Léo Ferré, Jacques Brassens, entre d’altres. I, per descomptat, Blai Bonet.

El concert ‘Petita festa’ ja formà part de la programació 2023 de La Lluna en Vers a Binissalem, però oferir-lo des de Santanyí, tot d’una inaugurat el nou centre, resulta del tot obligat tenint en compte la llarga i reconeguda trajectòria de Toti Soler, i el seu vincle especial amb Blai Bonet. Són nombrosos els poemes de Bonet musicats per Toti i inclosos en els seus discos, com ‘Vuit fragments per a la tos’, ‘Mira qué gitano soy’, amb recitació de John Massotkleiner o ‘Lo pus bell catalanesc del mon’. Anteriorment, Toti Soler i el valencià Ovidi Montllor havien cantat Blai Bonet amb un recital monogràfic i ja mític que tingué lloc a Palma i Barcelona l’any 1987, a l’entorn dels actes d’homenatge a Blai Bonet que organitzà la UIB.

 

15/06/2024

21 h

Blai Bonet

Concert

Altres activitats del cicle