Rutes WoW 2023

CRÒNIQUES VIATGERES

És agradable contemplar amb quin esment i amb quina tendresa són tractats a bord aquests senyors -no parl dels passatgers- i amb quin amor són baixats a terra..."
George Sand, 1842

Nova edició de les rutes literàries WoW Mallorca, enguany dedicades a les cròniques viatgeres i, en especial, a les dones viatgeres que arribaren de diferents indrets d'Europa i d'Amèrica ja des de mitjans del segle XIX: des de l’arribada de George Sand a Palma a bord d'El Mallorquín, conegut com Es Pagès, dia 8 de novembre de 1838, juntament amb Frederic Chopin i la seva obra Un Hiver à Majorque (1841).
 

Valldemossa després de George Sand

Dissabte 18 de març

Valldemossa després de George Sand

Les primeres viatgeres de la Serra de Tramuntana

Ruta literària

Valldemossa és un poble de la Serra de Tramuntana, durant segles clos entre muntanyes i gairebé inaccessible. A partir d’aquell Hivern a Mallorca de 1838 de l’escriptora francesa George Sand, la vila i els voltants esdevingueren aquell lloc que ‘ni els propis artistes podien imaginar, perquè la naturalesa ja ho havia creat abans’. Era el paradís a la terra, acollidor però habitat de gent estranya. No obstant això, l’Arxiduc hi bastí el seu petit regne entre el cel i la terra, el gran Miramar. Pintors, escriptors i tota mena d’artistes fiten aquest territori emblemàtic. En la següent ruta farem un recorregut des de la Miranda dels Lledoners fins a l’ermita de la Trinitat per la passa i la paraula de totes aquelles persones que han viscut i sentit el paisatge valldemossí fins a Deià des de totes les seves perspectives i condicions.

Guiatge: Joan Carles Palos
Horari: 16.30 – 19.00 h
Punt de trobada: Plaça Bartomeu Estaràs
 

18/03/2023

16.30 h

Valldemossa

Ruta

Altres activitats del cicle