Rutes WoW 2023

CRÒNIQUES VIATGERES

És agradable contemplar amb quin esment i amb quina tendresa són tractats a bord aquests senyors -no parl dels passatgers- i amb quin amor són baixats a terra..."
George Sand, 1842

Nova edició de les rutes literàries WoW Mallorca, enguany dedicades a les cròniques viatgeres i, en especial, a les dones viatgeres que arribaren de diferents indrets d'Europa i d'Amèrica ja des de mitjans del segle XIX: des de l’arribada de George Sand a Palma a bord d'El Mallorquín, conegut com Es Pagès, dia 8 de novembre de 1838, juntament amb Frederic Chopin i la seva obra Un Hiver à Majorque (1841).
 

Cala Rajada, lloc de trobada de viatgers i poetes

Diumenge 4 de juny

Cala Rajada, lloc de trobada de viatgers i poetes

Ruta capvespral arran de mar

Ruta literària

El nucli de Cala Rajada va ser inicialment un llogaret de pescadors que es transformà amb l’arribada de turistes i estiuejants. Al nucli costaner s’establiren, sobretot en la dècada de 1930, intel·lectuals, escriptors, artistes i empresaris vinguts d’Europa que crearen els seus negocis i empreses i formaren un nucli important dins la població. Al 1964 es va iniciar l’obra d’expansió del port i la nova construcció del dic i és dins aquest clima que el port va sofrir un creixement social, econòmic i comercial que va convertir Cala Rajada en destí principalment turístic cap als anys 50 i 60. Les transformacions comercials i hoteleres també formaren part del canvi amb la creació de nous establiments que varen ser molt coneguts entre els visitants i la població local. Passejada dramatitzada arran de mar per terres Gabel·lines al voltant de Cala Rajada i del seu patrimoni natural i literari.

Guiatge: Joana Abrines i Toti Fuster
Horari: 17 - 19.30 h
Punt de trobada: Cala Gat

04/06/2023

17 h

Cala Rajada

Ruta

Altres activitats del cicle