Rutes WoW 2023

CRÒNIQUES VIATGERES

És agradable contemplar amb quin esment i amb quina tendresa són tractats a bord aquests senyors -no parl dels passatgers- i amb quin amor són baixats a terra..."
George Sand, 1842

Nova edició de les rutes literàries WoW Mallorca, enguany dedicades a les cròniques viatgeres i, en especial, a les dones viatgeres que arribaren de diferents indrets d'Europa i d'Amèrica ja des de mitjans del segle XIX: des de l’arribada de George Sand a Palma a bord d'El Mallorquín, conegut com Es Pagès, dia 8 de novembre de 1838, juntament amb Frederic Chopin i la seva obra Un Hiver à Majorque (1841).
 

Ciutat literària de Llorenç Soldevila

Dissabte 15 d'abril

Ciutat literària de Llorenç Soldevila

Prosa i versos dels @ndrets de Palma

Ruta literària

La geografia literària del Països Catalans no s’entén sense la figura del professor, escriptor, historiador de la literatura Llorenç Soldevila i Balart (Monistrol de Montserrat 1950-Argentona 2022). Un dels seus grans projectes va ser cartografia tots els llocs del domini lingüístic que haguessin donat fruit literari, ja fos en forma de conte, novel·la o poema. Les illes Balears i Mallorca en particular en va ser un gran objectiu i d’aquí el cinquè volum de la seva col·lecció Geografia Literària. Fa pocs mesos ens deixà i ara, des de Mallorca Literària seguíem la seva mestria pels carrers, places i miradors de la ciutat de Palma en forma d’homenatge al gran mestre..

Guiatge: Tomàs Vibot
Horari: 10 - 12.30 h
Punt de trobada: Portal Major de la Seu, Palma

15/04/2023

10 h

Portal Major de la Seu

Ruta

Altres activitats del cicle