Rutes WoW 2023

CRÒNIQUES VIATGERES

És agradable contemplar amb quin esment i amb quina tendresa són tractats a bord aquests senyors -no parl dels passatgers- i amb quin amor són baixats a terra..."
George Sand, 1842

Nova edició de les rutes literàries WoW Mallorca, enguany dedicades a les cròniques viatgeres i, en especial, a les dones viatgeres que arribaren de diferents indrets d'Europa i d'Amèrica ja des de mitjans del segle XIX: des de l’arribada de George Sand a Palma a bord d'El Mallorquín, conegut com Es Pagès, dia 8 de novembre de 1838, juntament amb Frederic Chopin i la seva obra Un Hiver à Majorque (1941).
 

Cala d'Or, bres d'artistes i escriptors

Diumenge 21 de maig

Cala d'Or, bres d'artistes i escriptors

Ruta amb recital poètic

Ruta literària

Cala d'Or, abans de ser un lloc de massificació turística, era un racó de tranquil·litat on s'establí, ja dins la dècada dels anys trenta, una colònia d'artistes. El dibuixant i galerista Josep Costa Picarol aplegà en aquella pionera urbanització un món ple d'escriptors i de disbauxa. Veurem el nucli antic i passejarem pels carrers on Kundera, Cèlia Viñas o Antònia Vicens, per posar només alguns exemples, escrigueren la seva obra literària.

Guiatge: Jaume Vallbona, Pep Estelrich i Pau Vadell
Horari: 10 - 12.30 h
 

Ruta inclosa en el cicle d'acció poètica Versud.

 

Fotografia: https://www.travelbusy.com/gallery/

21/05/2023

10 h

Cala d'Or

Ruta

Altres activitats del cicle