Versud 2023

Cicle d'acció poètica. Del 28 d'abril al 4 de juny de 2023.

Al sud de Mallorca, a Santanyí i el seu entorn, es localitza durant sis setmanes el centre exacte del món poètic. D'allí s'irradien veus i activitats poètiques a localitzacions d'arreu de Mallorca.

Francesc Vicent de Vallfogona: Els versos del Rector

FRANCESC VICENT DE VALLFOGONA: ELS VERSOS DEL RECTOR

Amb Eduard Carmona i Guillem Callejon
+ Recital amb Clara Fiol i Miquel Àngel Adrover


Divendres 12 de maig a les 19 h

Antiga posada de Son Reus, placeta de s'Arraval (Carrer de la Font, 80, Llucmajor)

 


Amb el Rector de Vallfogona passa una cosa curiosa: tothom n’ha sentit a parlar però hi ha poca gent que sàpiga exactament qui és. A alguns ens ha arribat a través d’una rondalla, un acudit o una cançó; a d’altres ens han explicat, a l’escola o a la universitat, que és l’autor d’un sonet sobre una dama que es pentina; per a d’altres, és poc més que un nom que no sabem exactament on situar. En gran mesura, això es deu al fet que es tracta d’una figura complexa, en la qual es combina una component històrica, una de literària i una de llegendària. La Commemoració, enguany, dels 400 anys de la seva mort ens brinda l’oportunitat d’acostar-nos-hi i comprendre’n la magnitud.

Eduard Carmona i Guillem Callejon ens oferiran una antologia de poemes musicats posada a l’abast dels oients i espectadors d’acord amb l’actualitat, que es completarà amb els poemes triats pels poetes mallorquins Clara Fiol i Miquel Àngel Adrover, que revisitaran la figura del rector des d’una mirada poètica actual.


Entrada gratuïta 

Activitat coorganitzada amb l’OCB – Llucmajor amb el suport de l’Ajuntament de Llucmajor.
 

12/05/2023

19 h

Llucmajor

Espectacle

Altres activitats del cicle