La Lluna en Vers

Festival d'estiu de la Fundació Mallorca Literària

Tornen les nits memorables d'estiu amb cultura, literatura, música i teatre a Mallorca, a la llum de La Lluna en Vers. Del 22 de juny al 7 de setembre, cada cap de setmana una proposta cultural a Binissalem, Sant Joan i Santanyí.

Ruta 'Torna, Lònia Guiu' - 21 h

Rutes 'Torna, Lònia Guiu'

Especial Maria-Antònia Oliver

[ENTRADES EXHAURIDES]

 

Rutes 'TORNA, LÒNIA GUIU': 7 de juliol, 20 i 21 h a Manacor

CUSSES: 8 de juliol, a les 21.30 h al Jardí de la Casa Llorenç Villalonga, Binissalem

La Lluna en Vers vol dedicar un cap de setmana especial a Maria-Antònia Oliver, per mantenir viva la seva obra i la seva memòria. Per això, hem programat dues rutes teatralitzades 'Torna, Lònia Guiu' dia 7 de juliol a Manacor, que aniran seguides de l'espectacle teatral Cusses, el 8 de juliol a les 21.30 h al jardí de la Casa Llorenç Villalonga a Binissalem.

 

Rutes TORNA, LÒNIA GUIU

A través d’un passeig pel poble, descobrirem qui va ser Maria-Antònia Oliver mitjançant els seus personatges més estimats. Lònia Guiu, la detectiva més icònica de les novel·les d’Oliver, fa molts d’anys que ha deixat les seves investigacions privades. Però la desaparició d’una joia preuada, el Lleó d’Àfrica, li farà reprendre les ganes de tornar a fer de detectiva per resoldre aquest crim. Ho aconseguirà?

Intèrprets: Alexandra Palomo, Ana Gago, Daniele Fregapane

Autoria: Miquel Mas Fiol

Direcció: Maria Magdalena Vives

 

CUSSES

CUSSES és una peça teatral que parteix de dues narracions de Maria Antònia Oliver. Fets reals i moments difícils que l’escriptora va viure en primera persona i que posà en veu dels seus animals de companyia. Ens parla de la vida, des de la mirada de na Blanqueta i na Mel, cusses que la van acompanyar en aquests intstants. Planteja la mirada d’aquests animalons a davant els fets que ocorren. Els seus dubtes, reflexions, les seves emocions a davant moments de joia i moments de pèrdua. Maria-Antònia Oliver fou guardonada al 2007 amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i el 2016, amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement de la seva trajectòria. Va morir el 10 de febrer de 2022 i nosaltres la volem fer sentir més viva que mai.

Autoria: Maria-Antònia Oliver

Dramatúrgia: Assun Planas

Adaptació i direcció: Salvador Miralles

Intèrprets: Aina M. Algaba i Antònia Santandreu

Vestuari: Nena Ribot

La compra de l'entrada a l'espectacle no inclou la inscripció a les rutes. Les inscripcions a les rutes són gratuïtes i es poden a través del formulari d'aquesta pàgina.

07/07/2023

21 h

Manacor

Ruta

Altres activitats del cicle