La Lluna en Vers

Festival d'estiu de la Fundació Mallorca Literària

Tornen les nits memorables d'estiu amb cultura, literatura, música i teatre a Mallorca, a la llum de La Lluna en Vers. Del 22 de juny al 7 de setembre, cada cap de setmana una proposta cultural a Binissalem, Sant Joan i Santanyí.

Anna Ferrer & Clara Fiol + Alidé Sans

'SAL ALS ULLS'

d'ANNA FERRER & CLARA FIOL

+ ALIDÉ SANS

CONCERT DOBLE

 

6 de juliol, a les 21 h

Consolació, Sant Joan

 

La Lluna en Vers es prepara per acollir una nit de poesia, música i arrel amb veu de dona. Un concert doble amb dues propostes artístiques de gran qualitat, dos directes potentíssims en una nit d’empoderament femení amb la paraula al centre.

Anna Ferrer & Clara Fiol

Sal als ulls || Concert poètic

SAL ALS ULLS és un espectacle musical i poètic d'Anna Ferrer i Clara Fiol. És una exploració del desig amb mar de fons, donant ressò a poetes de tots els temps, des de la primera i fundacional Safo, passant per referents com Emily Dickinson i Maria Mercè Marçal o Sophia de Mello Breyer fins a veus més contemporànies com Laia MaLo, Juana Dolores Romero i la pròpia Clara Fiol, a més de tonades, havaneres i fandangos de tradició popular, en què el fil de transmissió femenina també és essencial.

Amb cants crus, sintetitzadors, tamborinos tradicionals i espai per a la paraula i el silenci, Anna Ferrer i Clara Fiol ofereixen un viatge per mar amb quatre ports que desentranyen el desig: de l'enlluernament al dolor de la falta, de la violència a l'emancipació.

Amb una mirada intimista i descarnada, sense romanticismes, feminista i compromesa amb un desig: Que ens puguem entendre més amples. Que puguem desitjar tranquil·les. Una proposta que cou i que cura. Com trobar a faltar un estel. O com la sal als ulls.

 

Alidé Sans

Nou disc Arraïtz || Concert amb banda

ARRAÏTZ (arrel, en la variant aranesa de l’occità) consisteix en l’actualització de diverses cançons occitanes de tradició oral expressades a través de les eines i codis que ens ofereix la producció musical actual. Una proposta que vol potenciar i ser una eina de difusió de la llengua i cultura popular occitanes, el medi rural de muntanya i l’empoderament femení. Així doncs, al repertori d’ARRAÏTZ trobarem cançons de tradició oral per ballar, amb els seus diferents ritmes, com ara rondèus, borrèieso vals, sempre expressades a través de codis musicals moderns (textures, timbres, efectes, harmonies, etc.) per tal d’enllaçar la tradició oral amb l’actualitat.

 

 

 

06/07/2024

21 h

Consolació, Sant Joan

Concert

Altres activitats del cicle