Primavera al Jardí 2024

Celebram la paraula i la primavera al jardí de la Casa Llorenç Villalonga els dissabtes matí del mes de maig a Binissalem.

Amb activitats per a tots els públics. Activitats familiars, per infants i joves. També hi haurà presentacions de les novetats literàries de poesia, narrativa i assaig i concerts musicals vinculats amb la paraula per gaudir de la primavera al jardí de la Casa Llorenç Villalonga. I enguany com a novetat també donam a conèixer la “Cambra pròpia de Maria-Antònia Oliver” amb visites guiades amb inscripcions. La sala i biblioteca de l’autora romandrà oberta cada dissabte per consulta i lectura.

PRIMAVERA AL JARDÍ - PRESENTACIONS ASSAIG

PRESENTACIÓ CLAUDIA DARDER

Les cendres de Pasolini de Jaume C. Pons Alorda

Les cendres de Pasolini és, en una orgia d’estils, el primer assaig de Jaume C. Pons Alorda, o sigui, una aproximació, un intent, una temptativa, una provatura, un conjunt d’apunts o una reverberació d’idees. A través d’articles, contes, proses o poemes de totes les formes possibles, l’autor indaga els entreforcs de l’obra, la figura, les arrels i les herències de Pier Paolo Pasolini en la cultura catalana entesa dins d’un marc europeu. Amb obres atrevides com aquesta es confirma que les passions i les obsessions ens orienten per crear i viure orgànicament.

 

L’altra veritat d'Alda Merini, traducció de Nora Albert

amb Pau Vadell, editor

El ‘Diari d’una diferent’ d’Alda Merini no és un document, ni un testimoni al voltant dels deu anys transcorreguts per l’escriptora al manicomi. És un reconeixement d’epifanies, deliris, nènies, cançons, de revelacions i aparicions d’un espai —no un lloc— en el qual trencant tots els hàbits i la quotidiana astúcia, esclata l’infern innat i l’innat ominós de l’ésser humà.

25 anys d’Espai Mallorca: trama i ordit

amb Margalida Galmés, coordinadora edició

A través de més de 25 articulistes participants, l’edició pretén mostrar un Espai Mallorca ben realista i des de totes les perspectives per arribar a conèixer com n’ha estat el funcionament al llarg dels anys, així com els seus canvis, punts forts i moments més dificultosos. Alguns dels noms que es poden trobar entre els autors són, per exemple, Carme Bondia i Sauras, Laia Malo, Joan Tomàs Martínez Grimalt, Damià Pons, Sebastià Portell o Maite Salord.

Hi haurà paradeta de la Llibreria Espiral de Binissalem

25/05/2024

12h

Llorenç Villalonga

Presentació

Altres activitats del cicle