TardOral

Activitats entorn de la paraula dita. 

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura darrel i posar laccent en loralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Llavors de fonoll

Cançó, glosa i arts visuals basat en la paraula recollida per Rafel Ginard

Les anotacions de Rafel Ginard en el seu ‘Calendari Folklòric de Mallorca’ són el punt de partida daquest recital que conjuga passat i futur a través de la veu, de la cançó, de les tonades i paraules, i de les visuals creades tant amb la materia primera com amb desenvolupament tecnològic: Natàlia Tascón (veu i cançó), Carles Seguí (guitarres) i Miquel Àngel Adrover (veu i glosa) lliguen mots i tonades, arrel i present, en un diàleg entre la tradició oral dels anys 50 i la llengua esmolada del jove glosador del XXI. Completen la proposta les projeccions creades en directe per les artistes visuals Carme Gomila i Odile Carabantes. Un espectacle performàtic però també interactiu, que implica lauditori en lexperiència dexplorar aquestes terres esquitxades daromàtiques llavors

A càrrec de Natàlia Tascón, Carles Seguí, Miquel Àngel AdroverCarme Gomila i Odile Carabantes.

Organitza: Museu de la Paraula. Casa Pare Ginard

Col·labora: Ajuntament de Sant Joan

25/09/2021

21 h

Santuari de Consolació, Sant Joan

Concert

Altres activitats del cicle