TardOral

Activitats entorn de la paraula dita. 

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura darrel i posar laccent en loralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Llavors de fonoll. Espigolades del Calendari Folklòric de Mallorca

Presentació oficial a Catalunya

“El folklore, reblit de notícies menudes i aromàtiques com a llavors de fonoll, m’ha permès guaitar a través de variadíssims finestrons, els paisatges interiors de l’ànima mallorquina”.

Al llarg de la seva vida, el folklorista Rafel Ginard (1899-1976) va recopilar mots, cançons i tonades, cantarelles i dites mallorquines. En aquesta presentació seguirem les passes de la seva tasca, mitjançant una introducció a la seva figura, la projecció del documental La feina que no s’acaba mai. El cançoner popular de Mallorca, i l’espectacle de Llavors de fonoll: un recital de glosa improvisada i cançó, i visuals en directe.

Carme Castells i Joana M. Serra, presentació

Natàlia Tascón, veu (cançó)

Carles Seguí, guitarra

Miquel Àngel Adrover, veu (glosa improvisada)

Fundació Mallorca Literària, producció

Atzur (Carme Gomila i Odile Carbantes), arts visuals

 

Documental

Direcció: Cesc Mulet (Perifèrica Produccions)

Any: 2017

20/11/2021

18 h

La Sala del Centre Recreatiu. Cassà de la Selva

Espectacle

Altres activitats del cicle