TardOral

Activitats entorn de la paraula dita. 

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura darrel i posar laccent en loralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Al llindar d’un bosc, una noia

Col·loqui

“Al llindar d'un bosc, una noia”: quants relats comencen així? Quantes expectatives genera aquesta imatge, es demana l’escriptora Maggie O’Farrell en la seva recent novel·la Hamnet, a propòsit del personatge de la seva protagonista, Agnes. Aquest és el punt de partida del col·loqui entorn a dues novel·les creades per les seves autores des del llindar d’un bosc: d’una banda, “Canto jo i la muntanya balla”, d’Irene Solà –la versió escènica de la qual podem veure just aquest dia al Teatre Principal de Palma; d’altra, Lítica, de Lucia Pietrelli, també adaptada a escena aquest any. Dues novel·les que fan olor de terra humida: quins ponts hi podrem establir d’una a altra? Quines lectures?

Amb Mar Rayó i Lucia Pietrelli.

Organitza: Museu de la Paraula. Casa Pare Ginard.

Col·labora: Teatre Principal de Palma. 

30/10/2021

12 h

Teatre Principal de Palma

Xerrada

Altres activitats del cicle