XXIII FESTIVAL DE POESIA DE LA MEDITERRÀNIA

L'any 1999, el Consell de Mallorca va programar la I edició del Festival de Poesia de la Mediterrània: un encontre de poetes vinguts d'arreu de l'arc mediterrani que permetia posar en contacte els creadors illencs amb les veus d'autors d'altres latituts durant uns dies. La trobada culminava amb la Nit de la Poesia, un recital polifònic i multilingüe que, de llavors ençà, s'ha convertit en una cita anual ineludible. Poesia, veritat, llibertat, solidaritat, art, comunicació... són alguns dels valors inherents al Festival de Poesia de la Mediterrània, amb més de 20 edicions ininterrompudes, sota la direcció de Biel Mesquida i la coordinació de la Fundació Mallorca Literària.

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra la XXIIIena edició fidel al seu esperit i vocació inicials: fer de Mallorca un punt de trobada, d’encontre i d’intercanvi de poetes d’arreu de la Mediterrània, pensadors i creadors contemporanis. El projecte, impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, manté el seu nucli central: l’encontre de poetes, organitzat des de la Fundació Mallorca Literària i que inclou un seguit de recitals programats a diversos espais i davant públics diversos, que culminaran amb la Festa de la Poesia, al Teatre Principal de Palma.

Cant Còsmic de Walt Withman

Dos creadors intensos i fervorosos, Jaume C. Pons Alorda (escriptor, traductor, recitador i agitador cultural) i Dídac Rocher (músic, poeta, recitador i compositor), han unit les seves energies per crear l’espectacle Cant Còsmic, en què mots, melodies i cants s‘uneixen per celebrar la força del primer gran poeta modern, Walt Whitman. La representació està basada en el text Fulles d’herba, traduït per Pons Alorda. Whitman és poeta del jo i del col·lectiu, de la terra i de la mar, dels oficis i de les llibertats, de la democràcia i de la guerra, de la natura i de la civilització, d’allò sublim i d’allò banal, de l’ànima i del sexe. L’explosiva energia oratòria de Pons Alorda s’alia amb la sensibilitat i la veu fonda de Rocher per acostar-nos, en un català saborosíssim, una de les poètiques més grans i potents dels nostres temps. 

Espectacle emmarcat dins el XXIII Festival de Poesia de la Mediterrània

24/11/2021

20:00 h

Teatre Principal de Palma

Espectacle

Altres activitats del cicle