XXIII FESTIVAL DE POESIA DE LA MEDITERRÀNIA

L'any 1999, el Consell de Mallorca va programar la I edició del Festival de Poesia de la Mediterrània: un encontre de poetes vinguts d'arreu de l'arc mediterrani que permetia posar en contacte els creadors illencs amb les veus d'autors d'altres latituts durant uns dies. La trobada culminava amb la Nit de la Poesia, un recital polifònic i multilingüe que, de llavors ençà, s'ha convertit en una cita anual ineludible. Poesia, veritat, llibertat, solidaritat, art, comunicació... són alguns dels valors inherents al Festival de Poesia de la Mediterrània, amb més de 20 edicions ininterrompudes, sota la direcció de Biel Mesquida i la coordinació de la Fundació Mallorca Literària.

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra la XXIIIena edició fidel al seu esperit i vocació inicials: fer de Mallorca un punt de trobada, d’encontre i d’intercanvi de poetes d’arreu de la Mediterrània, pensadors i creadors contemporanis. El projecte, impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, manté el seu nucli central: l’encontre de poetes, organitzat des de la Fundació Mallorca Literària i que inclou un seguit de recitals programats a diversos espais i davant públics diversos, que culminaran amb la Festa de la Poesia, al Teatre Principal de Palma.

Ocaña, Reina de Las Ramblas

Ocaña va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que cap de nosaltres sabés què significava fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf es va convertir en un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d'aquestes sigles.

De la mà de l'actor i cantant Joan Vázquez, de la guitarra de Marc Sambola i la dramatúrgia de Marc Rosich, el controvertit personatge serà homenatjat en un recital teatralitzat de 'coplas', amb arranjaments especialment composts per a l'ocasió. Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego seran alguns dels clàssics que no faltaran en aquest muntatge.

Joan Vázquez es transforma davant dels ulls de l'espectador, es posa en la pell de l'artista i, sota la seva màscara, repassa els capítols importants de la seva agreujada vida i també de la seva tràgica mort.

Millor Musical i Millor Actor de Musical als Premis de la Crítica 2019. Millor Espectacle Musical i Millor Actor de Musical als Premis Teatre Barcelona 2019
Espectacle emmarcat dins el XXIII Festival de Poesia de la Mediterrània

26/11/2021

20:00 h

Teatre Principal de Palma

Espectacle

Altres activitats del cicle