XXIII FESTIVAL DE POESIA DE LA MEDITERRÀNIA

L'any 1999, el Consell de Mallorca va programar la I edició del Festival de Poesia de la Mediterrània: un encontre de poetes vinguts d'arreu de l'arc mediterrani que permetia posar en contacte els creadors illencs amb les veus d'autors d'altres latituts durant uns dies. La trobada culminava amb la Nit de la Poesia, un recital polifònic i multilingüe que, de llavors ençà, s'ha convertit en una cita anual ineludible. Poesia, veritat, llibertat, solidaritat, art, comunicació... són alguns dels valors inherents al Festival de Poesia de la Mediterrània, amb més de 20 edicions ininterrompudes, sota la direcció de Biel Mesquida i la coordinació de la Fundació Mallorca Literària.

El Festival de Poesia de la Mediterrània celebra la XXIIIena edició fidel al seu esperit i vocació inicials: fer de Mallorca un punt de trobada, d’encontre i d’intercanvi de poetes d’arreu de la Mediterrània, pensadors i creadors contemporanis. El projecte, impulsat des del Departament de Cultura, Patrimoni i Política lingüística, manté el seu nucli central: l’encontre de poetes, organitzat des de la Fundació Mallorca Literària i que inclou un seguit de recitals programats a diversos espais i davant públics diversos, que culminaran amb la Festa de la Poesia, al Teatre Principal de Palma.

Brossy

Performance de Rossy de Palma i Pi Piquer, a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma

Brossy, la performance de Rossy de Palma & Pi Piquer, és un acte de fregolisme màgic que actua en totes direccions, il·luminat per dos mestres, Brossa i Miró, que subvertiren poesia i art amb radicalitat extrema. L’ànima del poeta Joan Brossa s’encarna per mediació de la pintora Pi Piquer en l’artista Rossy de Palma, qui, convertida en Brossy, decideix fer una visita al seu gran amic Joan Miró. L’espectacle és tot un conjunt de fetes, festes i realitzacions, accions poètiques i converses entre Miró i Brossy en què la tendresa i la crueltat, l’absurd i el sorprenent, l’esteticisme i la teatralitat es donen la mà en els vertígens dadaistes de la invenció precipitada. Hi haurà molts de jocs de complicitat i de mans amb les avantguardes i els objectes perduts, les aparicions i les absències, les lletres i els petits detalls que el poeta i el pintor compartien i gaudien plegats. Un passeig pels llocs mironians de Son Abrines del bracet de Brossy, que converteix els no-resos en paradisos, les petites coses en artefactes de la imaginació, el sentir en sentit. Brossy recitarà el darrer poema que Brossa va triar per a la seva esquela. Una acció poètica amb els esperits de dos mestres estimats que ressusciten per l’art de la màgia de la pintura i el poema, un cant a la necessitat de la creació en temps convulsos.

  • Preu: activitat gratuïta amb inscripció previa. Places limitades
  • Inscripcions: a partir del divendres 12 de novembre de 2021, telefonant a la Fundació Miró Mallorca en horari d’obertura (tel. 971 701 420) / Cabuda limitada.

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i de Tomeu Arbona del Fornet de la Soca

20/11/2021

17h

Fundació Pilar i Joan Miró de Palma

Espectacle

Altres activitats del cicle