Lletres Compartides

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors del nostre àmbit lingüístic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb tot el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d’un projecte pensat a llarg termini que permeti consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca són les quatre entitats que el promouen, amb la intenció que en un futur proper s’hi puguin sumar organismes de la resta del territori de l’àmbit lingüístic.
El programa està dividit en quatre blocs, pensats per fomentar el coneixement i l’intercanvi d’autors dels diferents territoris amb el repte afegit de generar una comunitat lectora global en català. D’una banda, s’han preparat unes sessions informatives virtuals adreçades a bibliotecaris, docents i altres interlocutors del món literari per parlar sobre diversos autors que, per circumstàncies diverses, no són
tan coneguts a la resta de territori del domini lingüístic.
En una segona fase del projecte, es duran a terme visites d’autors d’uns territoris als altres amb activitats literàries diverses. El tercer bloc serà un club de lectura adreçat a tots els estudiants universitaris del domini lingüístic i, finalment, es treballa en una campanya de comunicació per a explicar no només la necessitat de tenir més coneixement mutu, sinó també dels autors seleccionats.
 

Presentació de "El dit de Déu" de Raquel Ricart a Palma

Presentació de la novel·la El dit de Déu de Raquel Ricart a la llibreria Lluna de PALMA. Activitat que s'enmarca dins el programa de "Lletres compartides".

A càrrec de Maria Victòria Secall i Àngels Cardona

27/10/2022

19:00 h

Llibreria Lluna

Presentació

Altres activitats del cicle