Lletres Compartides

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors del nostre àmbit lingüístic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb tot el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Així, es duen a terme visites d’autors d’uns territoris als altres amb activitats literàries diverses a espais com biblioteques, llibreries i centres educatius.

En l'edició d'enguany, ens visiten durant els mesos d'octubre i novembre l'escriptora valenciana Mercè Climent, el poeta sabadellenc Antoni Clapés i l'autora també valenciana Maria Josep Escrivà.
 

Club de lectura 'La casa sota la lluna' amb Maria Josep Escrivà

Club de lectura

La casa sota la lluna

Amb la presència de l'autora, Maria Josep Escrivà

 

Dijous 23 de novembre a les 19 h

Biblioteca de Sa Pobla - Centre Cultural Es Rafal

En el marc del programa Lletres Compartides rebem l'escriptora Maria Josep Escrivà, que presentarà el poemari La casa sota la lluna, l'antologia més extensa de la seva obra poètica. L’autora, que n’ha fet la tria, hi repassa la seva obra des de Remor alè, amb què es va donar a conèixer com a poeta el 1992, fins al seu darrer llibre, Sempre és tard, premiat amb el Miquel de Palol el 2020. 

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968). Ha anat fent públics diversos papers en revistes literàries o fòrums especialitzats, i ha redactat el pròleg a la Poesia completa (1971-2018) de Josep Piera, publicada a València l’any 2018. Fou responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquettes de poesia «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. Com a poeta és autora de mitja dotzena de títols. L’any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona. Va obtenir el premi Miquel de Palol de Girona l’any 2020 i el 2021 va ser Premi de la Crítica de poesia en català. Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o Imparables.Una antologia (2004), Parlano le donne. Poetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008), o Women Writers in Catalan (2017). Ha publicat alguns títols de narrativa adreçats a totes les edats. Ha parlat de poesia en diversos mitjans. Des d’octubre de 2016 manté una col·laboració mensual a Radio Gandia-SER titulada "La casa sota la lluna. Una mirada poètica al món". Ha participat en recitals i festivals d’arreu dels Països catalans i més enllà. Poemes seus s’han traduït a l’italià, al francès, a l’alemany, al croat, al basc, o a l’anglès. És administradora del blog literari Passa la vida.

23/11/2023

19 h

Biblioteca de Sa Pobla, Centre Cultural Es Rafal

Xerrada

Altres activitats del cicle