Lletres Compartides

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors del nostre àmbit lingüístic als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb tot el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d’un projecte pensat a llarg termini que permeti consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca són les quatre entitats que el promouen, amb la intenció que en un futur proper s’hi puguin sumar organismes de la resta del territori de l’àmbit lingüístic.
El programa està dividit en quatre blocs, pensats per fomentar el coneixement i l’intercanvi d’autors dels diferents territoris amb el repte afegit de generar una comunitat lectora global en català. D’una banda, s’han preparat unes sessions informatives virtuals adreçades a bibliotecaris, docents i altres interlocutors del món literari per parlar sobre diversos autors que, per circumstàncies diverses, no són
tan coneguts a la resta de territori del domini lingüístic.
En una segona fase del projecte, es duran a terme visites d’autors d’uns territoris als altres amb activitats literàries diverses. El tercer bloc serà un club de lectura adreçat a tots els estudiants universitaris del domini lingüístic i, finalment, es treballa en una campanya de comunicació per a explicar no només la necessitat de tenir més coneixement mutu, sinó també dels autors seleccionats.
 

Cinta Arasa presenta 'Escales avall' a Manacor

En el marc del projecte Lletres Compartides rebem l'escriptora tortosina Cinta Arasa, que presentarà la seva darrera novel·la 'Escales avall'.

Presentacions de la novel·la 'Escales avall'
Dimecres 16 de novembre a les 19 h a Ratacorner, Palma
Dijous 17 de novembre a les 19 h a Món de llibres, Manacor
Trobada amb escriptors i escriptores
Dijous 17 de novembre a les 17 h al carrer Blanquerna, Palma

 

ESCALES  AVALL

Columna edicions, 2021

Tres veus s’entrellacen per donar-nos la visió de la vida de tres dones de la mateixa família —àvia, mare i filla—, repassant les seves pors, encerts i fracassos i deixant al descobert la importància dels llaços familiars, que malgrat tot les uneixen i les salven.

Un dia entre la primavera i l’estiu del 2017 la Maria Cinta i la Laia intenten localitzar la Montse al mòbil. Les dues, que són la seva mare i la seva filla respectivament, tenen un bon motiu per trucar-li, però ella té un bon motiu per no agafar-los la trucada. La Montse ha apagat el telèfon. Espera una notícia però no en vol dir res a ningú fins que no en tingui la confirmació, sigui quina sigui. Durant les hores en què no poden comunicar-se, totes tres –àvia, filla i neta– fan balanç de la vida, cadascuna de la seva, però es passegen inevitablement per records que els són comuns. I llavors, com si fessin girar a poc a poc un calidoscopi, secrets, mentides, veritats, dolors i alegries apareixen des dels tres punts de vista i doten el text d’una profunditat psicològica excepcional, posant en dubte la veracitat del relat que fem sobre la nostra pròpia existència i sobre el jo.

Escales avall és una biografia a tres veus de tres generacions de dones d’una família i un recorregut apassionant per la història de Catalunya des dels anys trenta del segle XX fins als mesos previs a l’1 d’octubre del 2017.

 

 

17/11/2022

19 h

Món de llibres, Manacor

Presentació

Altres activitats del cicle