Tradicionari

El projecte Tradicionari de Mallorca neix l'any 2015 amb l'edició de dotze butlletins mensuals dedicats a la divulgació del costumari mallorquí. El nucli del projecte és la informació recopilada per Rafel Ginard en les seves plaguetes manuscrites del "Calendari folklòric de Mallorca", les quals veuran la llum en forma de 4 volums coeditats per la Fundació Mallorca Literària i Saïm Edicions. Des de l'any 2016 el projecte Tradicionari de Mallorca ha anat desenvolupant-se mitjançant accions i iniciatives en diferents formats i totes elles partint dels materials de caire antropològic recollits per Ginard, amb l'ànsia d'aprofitar aquest llegat com un actiu de primer ordre en la divulgació i reivindicació de la cultura d'arrel a Mallorca. Activitats educatives, divulgatives i performatives, exposicions, publicacions, accions digitals i produccions escèniques formen el compendi de propostes del Tradicionari de Mallorca.

Voleu fresses? Feim festa pels Darrers Dies!

A Mallorca, Darrers Dies! Voleu fresses? 

Activitat per conèixer els elements, costums i rituals que conformen l'última de les festes del cicle d'hivern en el Tradicionari de Mallorca: els Darrers Dies. Descobrirem el sentit més genuí del Carnestoltes, festivitat que es concep en oposició al cicle que el segueix: la Corema. 

Inclou un taller de creació d'un cataclinc (instrument popular) per al qual cada participant haurà de dur un tub de cartró de paper de cuina

Activitat dirigida a infants entre 7 i 12 anys. Gratuïta.

 

 

Inscripcionsbiblioteca@ajconsell.net

Organitza: Biblioteca de Consell en col·laboració amb Fundació Mallorca Literària.

16/02/2023

17.30 h

Biblioteca de Consell

Familiar

Altres activitats del cicle