CONVERSES 2024

CONVERSES 2024: MÀTRIES

Noves mirades per reescriure el món

 

“Uns ulls nous se m’obrien dessota les parpelles”

Adrienne Rich

 

La genealogia d’escriptores s’ha multiplicat exponencialment, en paral·lel a moltes conquestes de la lluita feminista i d’empoderament femení. En el sector del llibre s’aprecien quotes més equilibrades pel que fa a escriptores que publiquen, també d’editores, traductores, crítiques, prescriptores. I, per descomptat, lectores. Enrere queda el debat sobre l’existència o no d’una literatura femenina, havent constatat en termes ben generals que les dones escriuen sobre temes tan universals com ho fan els homes: la vida, la mort, i totes les circumstàncies intermèdies. I malgrat tot, si entenem la Màtria com a posicionament polític, com apamam la universalitat de la seva mirada?

Guaitam, doncs, amb aquest cicle de "Converses" a la narrativa més actual per conversar amb algunes de les dones que protagonitzen aquest moment d’auge. I llegim els seus textos per, a través de la ficció, prendre el pols del present i futur més proper. Temes com l’emergència climàtica, la transformació dels afectes i paradigmes de relació personal, els feminismes, les maternitats, els gèneres i els cossos, els límits del llenguatge, la puixança dels autoritarismes, les crisis migratòries o l’auge de la intel·ligència artificial hi són més que latents.

 

Converses: Alejandra Parejo amb Cati Moyà

ALEJANDRA PAREJO _UNA MADRE

conversa amb CATI MOYÀ

A la Llibreria La Salina, de Palma

Alejandra Parejo (1990) és una jove escriptora mallorquina que debutà literàriament amb la novel·la Una familia normal, de la qual va ser finalista del premi Ojo Crítico 2019. Una madre és la seva segona novel·la i una vegada més Parejo s’endinsa en el món de les famílies.

Una madre és una obra intimista, poètica i complexa que parla directament des del cor d'una generació mil·lenial i abandonada. És un retrat precís de les ombres de la maternitat: sense mentires, subterfugis ni embuts monstrant-nos la seva cara més terrorífica.

27/09/2023

19h

Llibreria La Salina

Xerrada

Altres activitats del cicle