CONVERSES 2024

CONVERSES 2024: MÀTRIES

Noves mirades per reescriure el món

 

“Uns ulls nous se m’obrien dessota les parpelles”

Adrienne Rich

 

La genealogia d’escriptores s’ha multiplicat exponencialment, en paral·lel a moltes conquestes de la lluita feminista i d’empoderament femení. En el sector del llibre s’aprecien quotes més equilibrades pel que fa a escriptores que publiquen, també d’editores, traductores, crítiques, prescriptores. I, per descomptat, lectores. Enrere queda el debat sobre l’existència o no d’una literatura femenina, havent constatat en termes ben generals que les dones escriuen sobre temes tan universals com ho fan els homes: la vida, la mort, i totes les circumstàncies intermèdies. I malgrat tot, si entenem la Màtria com a posicionament polític, com apamam la universalitat de la seva mirada?

Guaitam, doncs, amb aquest cicle de "Converses" a la narrativa més actual per conversar amb algunes de les dones que protagonitzen aquest moment d’auge. I llegim els seus textos per, a través de la ficció, prendre el pols del present i futur més proper. Temes com l’emergència climàtica, la transformació dels afectes i paradigmes de relació personal, els feminismes, les maternitats, els gèneres i els cossos, els límits del llenguatge, la puixança dels autoritarismes, les crisis migratòries o l’auge de la intel·ligència artificial hi són més que latents.

 

Converses: Valeria Parrella amb Sara Serrano

VALERIA PARRELLA _ L'ESPAI BLANC

conversa amb SARA SERRANO, traductora

a la llibreria Drac Màgic, Palma

Valeria Parrella (Torre del Greco, 1974) és una autora, dramaturga i activista italiana. El 2005, la seva col·lecció de contes Per grazia ricevuta va ser preseleccionada per al Premi Strega, el premi de literatura més prestigiós d'Itàlia, i va guanyar el Premi Renato Fucini a la millor col·lecció de contes. L’any 2008, publicava la seva primera novel·la,  Lo spazio bianco, reconeguda per la crítica i el públic, va rebre el Premi Basilicata i amb el temps s’ha convertit en un llibre d’aquells que tenen vida pròpia, es van reeditant i traduint, se’n fan adaptacions al cinema i segueixen sent llegits i citats al seu país. Avui Valeria Parrella és una autora premiada i consolidada que ha publicat una vintena d’obres. Escriu novel·la, contes i textos dramàtics, adapta clàssics per al teatre i l’òpera, col·labora en mitjans de comunicació i és una coneguda activista compromesa que fins i tot ha fet incursions en política.

 

L’espai blanc és una novel·la que aborda la relació entre maternitat i identitat tot defugint els convencionalismes i el melodrama.

 

21/05/2024

19:00h

Llibreria Drac Màgic

Xerrada

Altres activitats del cicle