Rutes WoW 2021

La Fundació Mallorca Literària és una l'entitat encarregada de la gestió i promoció del patrimoni literari a Mallorca. Entitat impulsora de nombrosos projectes divulgatius WoW Mallorca, Walking on Words i Illa dels tresors, entre d'altres. Les rutes WoW són una convidada a recórrer Mallorca en bona companyia: de la mà dels escriptors que han escrit a l’illa, i sobre l’illa. I aquesta edició dedica a especialment a les localitzacions menys coneguts de la Serra de Tramuntana, que enguany celebra 10 anys com a Patrimoni de la Humanitat. Feim de la literatura un plaer compartit!

WoW a la Serra de Tramuntana - Andratx

Travessa Literària a la Serra de Tramuntana / ANDRATX

"EN BASSET, ELS PIRATES I LA COSTA DELS GRECS"

Rutes WoW 2021: especial 10è aniversari de la Serra - Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

L’illot del Pantaleu, davant la platja de Sant Elm, va ser el primer redol de terra mallorquina que tocà el rei en Jaume poc abans d’iniciar el setge de Madina Mayurqa, el setembre de 1229. Cinc dècades després, Bernat Basset, serà l’amo i senyor del rafal de la Palomera (nom antic de Sant Elm). En aquesta ruta connectarem Sant Elm i la torre de Cala en Basset a través de la Costa dels Grecs,topònim que aplega des de l’illot de na Mitjana fins a la plana d’Es Freu, als peus de la talaia bastida el 1583 per a la vigilància de la pirateria sobre el canal que separa Mallorca de l’Illa de la Dragonera.

Guiatge: Joan Carles Palos

Dificultat: mitjana

Durada: 2 h –recorregut circular- 

Apte per a infants i famílies: Sí

Recomanacions: Roba i calçat de muntanya, motxilla amb aigua i berenar, roba d’abric i un anorac (segons l’època de l’any, se pot substituir per crema solar i un capell) i mascareta durant tota l'excursió.

11/04/2021

10h

Andratx, Mallorca

Ruta

Altres activitats del cicle