TardOral 2022

Cicle d'Oralitats.

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura d’arrel i posar l’accent en l’oralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Marala: 'Jota de Morir'

Dissabte 19 de novembre, a les 21 h
Auditori de Porreres


Marala: “Jota de Morir”
Amb Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Montfort 

Estrena a Mallorca
Coproducció de Mallorca Literària amb Fira Mediterrània de Manresa i La Marfà

Jota de morir és el segon disc de Marala, una aproximació a la mort a través de la música d’arrel, els costums i rituals populars. “Cantar a la mort com hi canten les padrines; ficar-nos-la dins la boca per no fer-la callar”, és a dir, sense fer-ne un tema tabú, amb solemnitat i naturalitat alhora. Un projecte que pretén investigar les formes plurals del dol davant diferents absències, i també, reflexionar sobre com de mica en mica la societat ha posat en mans d’altri el tractament dels propis morts, un fet que alhora ha trencat la visió integradora de la mort en la vida, com una part més del cicle vital.


Preu entrada: 10 € anticipada / 12 € a porta
Hi col·labora: Ajuntament de Porreres

19/11/2022

21 h

Auditori de Porreres

Concert

Altres activitats del cicle