TardOral 2022

Cicle d'Oralitats.

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura d’arrel i posar l’accent en l’oralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

'Llegat i futur de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya'

Dijous 20 d'octubre, a les 19 h
Museu de la Paraula. Casa Rafel Ginard, Sant Joan


"Llegat i futur de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya"
Jaume Ayats conversa amb Amadeu Corbera

L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya constitueix una de les compilacions etnopoètiques més monumentals, impulsada l’any 1922 per l’Orfeó Català sota el mecenatge de Rafel Patxot. De 1922 a 1936 es van dur a terme més de 70 missions de recerca arreu de Catalunya i les Illes Balears, fruit de les quals es recolliren més de 40.000 cançons, en procés d’edició gràcies a la tasca ingent del Pare Josep Massot.
Cent anys després de l’inici, què en sabem d’aquest gran projecte? Fins on va arribar i com podem encarar-lo a dia d’avui? En l’any del Centenari, el comissari de la commemoració Jaume Ayats ens en parlarà en conversa amb l’etnomusicòleg Amadeu Corbera.


Activitat gratuïta, prèvia inscripció

20/10/2022

19 h

Museu de la Paraula. Casa Rafel Ginard, Sant Joan

Xerrada

Altres activitats del cicle