TardOral 2022

Cicle d'Oralitats.

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura d’arrel i posar l’accent en l’oralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

Joana Gomila & Laia Vallès: 'Així deçà'

Dissabte 26 de novembre, a les 21 h
Església de Consolació, Sant Joan


“Així deçà” 
Joana Gomila & Laia Vallès
amb Lluïsa Febrer, Mateu 'Xurí' i Maribel Servera 

Estrena a Mallorca

Joana Gomila i Laia Vallès conviden l’artista visual Lluïsa Febrer i els glosadors Maribel Servera i Mateu Xurí a formar un arxipèlag creatiu on entren en diàleg la glosa, l’imaginari surrealista d’Així Deçà i la fantasia de les il•lustracions i els contes futuristes.

Així Deçà és el darrer EP de Joana Gomila & Laia Vallès, editat per Suralita Recol•leccions el desembre del 2021: una via d’escapament del Paradís en forma de paraula automàtica i sampler rural. El duo expandeix les ones vibratòries del seu univers sonor partint de la paraula dita, la paraula cantada, la paraula rosegada. Samplegen les gallines de ca seva, la mar de S’illot, els sibil·lins i les perdius de Son Perot i amb aquest material reconstrueixen un món paral·lel que fuig de les òrbites habituals i es proposen un nou lloc des d’on surar.

Joana Gomila, veu // Laia Vallès, sintetitzadors // Lluïsa Febrer, il·lustració en viu // Maribel Servera, glosa // Mateu ‘Xurí’, glosa // Marina Collado, llums // Jan Valls, so


Preu entrada: 10 € anticipada / 12 € a porta
Hi col·labora: Ajuntament de Sant Joan

26/11/2022

21 h

Església de Consolació, Sant Joan

Concert

Altres activitats del cicle