TardOral 2022

Cicle d'Oralitats.

De setembre a desembre.

Coincidint amb la tardor torna el recolliment, les vetllades al caliu i les rotllades de complicitats teixides amb els fils de les contarelles. Un temps la paraula prenia empenta i esdevenia baula de transmissió de llegendes, cançons, acudits o dites. Un patrimoni immaterial que hem heretat de generació en generació, per via oral. 

Actualment estam més comunicats que mai, però parlam manco que mai. Des de la Fundació Mallorca Literària volem reprendre el fil de veu de la cultura d’arrel i posar l’accent en l’oralitat que encara té molt per transmetre a properes generacions.

'Mrs. Death' - Projecció del documental de Sílvia Ventayol

Divendres 28 d'octubre, a les 21 h
Teatre de Vilafranca


“Mrs. Death”
Projecció del documental de Sílvia Ventayol

A l’entorn de les dates de Nit de les Ànimes i Tots Sants, miram de cara la mort amb la projecció de “Mrs. Death”, llargmetratge documental dirigit per Sílvia Ventayol i produït per La Perifèrica Produccions que indaga la relació que la societat actual té amb la mort, en comparació amb la percepció i tracte que n’ha tingut la societat d’ahir. Com explica Ventayol, “durant temps va existir el costum de pintar i, més endavant, fotografiar els morts. Una cosa que avui pot semblar macabra tenia la seva raó de ser. La representació dels difunts era una manera d’honrar i mitigar la pena per la mort d’un ésser estimat.” Aquest treball ha rebut diferents guardons, entre els quals el Premi d’Audiovisuals Ciutat de Palma 2022.


Activitat gratuïta, prèvia inscripció

Hi col·labora: Ajuntament de Vilafranca

28/10/2022

21 h

Teatre de Vilafranca

Projecció

Altres activitats del cicle