Tradicionari

El projecte Tradicionari de Mallorca neix l'any 2015 amb l'edició de dotze butlletins mensuals dedicats a la divulgació del costumari mallorquí. El nucli del projecte és la informació recopilada per Rafel Ginard en les seves plaguetes manuscrites del "Calendari folklòric de Mallorca", les quals veuran la llum en forma de 4 volums coeditats per la Fundació Mallorca Literària i Saïm Edicions. Des de l'any 2016 el projecte Tradicionari de Mallorca ha anat desenvolupant-se mitjançant accions i iniciatives en diferents formats i totes elles partint dels materials de caire antropològic recollits per Ginard, amb l'ànsia d'aprofitar aquest llegat com un actiu de primer ordre en la divulgació i reivindicació de la cultura d'arrel a Mallorca. Activitats educatives, divulgatives i performatives, exposicions, publicacions, accions digitals i produccions escèniques formen el compendi de propostes del Tradicionari de Mallorca.

#ParaulesQueVeig al Museu de la Paraula

L’investigador Rafel Perelló és un piulador molt actiu a la xarxa social Twitter. Des del seu perfil @rperellob recopila i difon un ampli compendi de sabers de la cultura popular d'arrel mallorquina que gaudeix de gran èxit entre els tuitaires.

En el Dia Internacional dels Museus l'hem convidat a recórrer amb nosaltres les sales del Museu de la Paraula i, com a bon caçador de mots i observador detallista de continguts d'arrel, li hem demanat que piuli tot allò que li inspira la visita. 

Durant tot el dia, segui el fil de continguts als perfils de @MallorcaOral i de @rperellob.

18/05/2021

De 10 a 20h

Museu de la Paraula. Casa Rafel Ginard, Sant Joan

Acció

Altres activitats del cicle