Tradicionari

El projecte Tradicionari de Mallorca neix l'any 2015 amb l'edició de dotze butlletins mensuals dedicats a la divulgació del costumari mallorquí. El nucli del projecte és la informació recopilada per Rafel Ginard en les seves plaguetes manuscrites del "Calendari folklòric de Mallorca", les quals veuran la llum en forma de 4 volums coeditats per la Fundació Mallorca Literària i Saïm Edicions. Des de l'any 2016 el projecte Tradicionari de Mallorca ha anat desenvolupant-se mitjançant accions i iniciatives en diferents formats i totes elles partint dels materials de caire antropològic recollits per Ginard, amb l'ànsia d'aprofitar aquest llegat com un actiu de primer ordre en la divulgació i reivindicació de la cultura d'arrel a Mallorca. Activitats educatives, divulgatives i performatives, exposicions, publicacions, accions digitals i produccions escèniques formen el compendi de propostes del Tradicionari de Mallorca.

Ruta Folk: "Sineu, vila la primera, té la prima per bandera"

Ruta patrimonial per Sineu amb guiatge de Tomàs Vibot.

Activitat en el marc de la Primavera Folk, a l’entorn de la publicació del volum III del Calendari Folklòric de Mallorca.

Sineu, ubicada al centre de Mallorca i per tant al bell mig de les vies històriques de comunicació, ha esdevingut des dels inicis la gran vila del cor de l’illa. Sineu fou seu reial – gràcies a la construcció del palau dels reis de Mallorca, avui seu del monestir concepcionista-, albergà (i encara ara) el més important mercat agropecuari de la Part Forana, la fira més antiga de Mallorca, etc. A més de tot això, Sineu, com a ‘Vila primera’, és custòdia d’una riquesa patrimonial, arquitectònica i urbanística de primer ordre que arrenca al gòtic i ecolosiona al barroc. Aquest marc incomparable, però, també fou objecte literari, especialment per al pare Rafel Ginard Bauçà, qui li dedicà nombrosos paràgrafs arreu de la seva obra. A partir de seva veu farem un itinerari per la vila de Sineu per a descobrir-la des d'una altra perspectiva, des del caire d'una persona que l'admirà, conegué i, sobretot, l'estimà.

Lloc de trobada: Estació de tren, 10h

Finalització: 13h

(farem una pausa-cafè, devers 11,15h)

Places limitades!

Preu 5€ adult / 2€ infant

24/04/2022

10.00 h

Sineu

Ruta

Altres activitats del cicle