Tradicionari

El projecte Tradicionari de Mallorca neix l'any 2015 amb l'edició de dotze butlletins mensuals dedicats a la divulgació del costumari mallorquí. El nucli del projecte és la informació recopilada per Rafel Ginard en les seves plaguetes manuscrites del "Calendari folklòric de Mallorca", les quals veuran la llum en forma de 4 volums coeditats per la Fundació Mallorca Literària i Saïm Edicions. Des de l'any 2016 el projecte Tradicionari de Mallorca ha anat desenvolupant-se mitjançant accions i iniciatives en diferents formats i totes elles partint dels materials de caire antropològic recollits per Ginard, amb l'ànsia d'aprofitar aquest llegat com un actiu de primer ordre en la divulgació i reivindicació de la cultura d'arrel a Mallorca. Activitats educatives, divulgatives i performatives, exposicions, publicacions, accions digitals i produccions escèniques formen el compendi de propostes del Tradicionari de Mallorca.

UN MÓN DE MIL DIMONIS

L’exposició “Un món de mil dimonis”, es compon de fotografies de José Juan Luna ‘Potti’ i textos de Rafel Ginard, i s’hi incorporen expressions culturals d’arreu del planeta, a través d’una selecció de les imatges dels fotògrafs Friso Spoelstra (sèrie Devils & Angels, 2016) i el Mapamundi de dimonis, que recull i ubica 50 representacions de dimonis arreu de món, a través d’il·lustracions creades per Melicotó.

La selecció, basada en la recerca de l’antropòleg Francesc Sureda Alemany, ens permet descobrir expressions universals i ancestrals que ens connecten i alhora ens singularitzen.

Aquest estiu es podrà visitar al Museu d'Etnologia de Castelló de la Plana. La inauguració serà divendres 11 de juny i l'exposicio romandrà oberta fins el 25 de juliol. 

 

11/06/2021

Museu d'Etnologia de Castelló de la Plana

Exposició

Altres activitats del cicle